Școala Gimnazială nr. 17 "Ion Minulescu"

Obiectivele școlii

Școala Gimnazială Nr.17 ” Ion Minulescu” este situată în extremitatea sud- vestică a orașului Constanța.
Ca urmare a migrației populației rurale, la oraș între anii 1964-1965 a crescut numărul de elevi impunându-se construirea Școlii Gimnaziale Nr.17” Ion Minulescu” situată pe strada Meșterul Manole Nr.18.
Școala a fost construită în anul 1967 și este compusă din parter și două etaje.

Școala Gimnazială nr. 17  ”Ion Minulescu” rămâne una dintre școlile de referință din Constanța, implicându-se în viața culturală atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional. Elevii sunt îndrumați atent, sunt susținuți în toate demersurile lor.

  • perfecționarea deprinderilor de informare și comunicare
  • dezvoltarea personalității elevului
  • încurajarea performanței școlare
  • prevenirea abandonului școlar
  • îmbunătățirea bazei materiale

Ce ne propunem?

Dezvoltarea personală va fi racordată la cerințele comunității și ale societății aflată într-un complex și rapid proces de schimbare și globalizare. Totodată, școala noastră își propune dezvoltarea capacității de adaptare și orientare a elevilor astfel încât fiecare absolvent să devină " omul potrivit la locul potrivit", persoană activă, responsabilă și receptivă la nevoile societății.

Centrul de Documentare și Informare

Pentru a asigura egalitatea şanselor la învăţătură elevilor din mediul defavorizant prin asigurarea unei educaţii de calitate într-un mediu favorabil învăţării. Pentru asigurarea accesului la informaţii al elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii locale. Pentru a primi sprijin individualizat. Pentru a crea o imagine diferită în privinţa elevilor, complementară celei a profesorilor în timpul orelor. Pentru a atrage elevii care nu citesc, prin lucrul în echipă cu ceilalţi profesori, dezvoltând gustul pentru lectură. Centrul de Documentare şi Informare trebuie să fie pentru elevi o şcoală a responsabilităţii, a democraţiei şi a autonomiei pe plan individual şi colectiv, să contribuie la o mai bună cunoaştere a dinamicii pieţei muncii, o şcoală care să-i formeze în vederea alegerii carierei şi a respectului faţă de muncă. CDI-ul conţine: spaţiul de lectură, spaţiul de lucru în echipă, spaţiul audio-video, OSP, Spaţiul muntimedia!

Laboratoarele Școlii

Laboratoarele sunt spațiile unde teoria devine practică, unde intrebarea devine experiment, unde macro se desface în micro și micro se integrează în macro. Aici fenomenele din realitate capătă substanță, iar fenomenele imaginate devin ipoteze de lucru.

Cifre cu care ne mândrim

40

Cadre didactice

509

Copii

16

Săli de curs

5

Laboratoare